Verlaten – Charlotte Link

Als Vanessa overvallen en ontvoerd wordt, komt ze in een hachelijke situatie terecht. De enige die haar hieruit zou kunnen redden, is haar ontvoerder, maar die wordt opgepakt door de politie. De tijd  dringt.

De eerdere boeken van deze auteur boeiden me meer dan de latere. Ze lijken steeds minder diepgaand te zijn, de schrijfstijl spreekt me minder aan, ook nu in Verlaten.
Toch is dit een thriller met zeer verrassende wendingen, de eerste al in het begin van het boek. Link vertelt het verhaal vanuit tamelijk veel perspectieven, maar ze slaat drie jaar in de tijd over. Dit is heel  intrigerend, het zorgt ervoor dat ik me voortdurend afvraag wat er in die – cruciale – jaren gebeurd is.

Veel perspectieven betekent veel, meestal vage personages, waarvan pas later hun rol duidelijk wordt. Het creëert een onrustig beeld, hoewel gelukkig enkele van deze karakters vaker terugkeren en dan mooi uitgediept worden.

Link bouwt het verhaal prima op. Heel lang weet ik niet waar het verhaal naartoe gaat, juist door al die verhaallijnen. Maar de plot is even onverwacht als verrassend. 

Jammer dat  Link te vaak en geheel overbodig zoveel uitlegt, waardoor ze het boek onbedoeld een Young Adult-karakter geeft, een genre waarin zij overigens veel geschreven heeft. Hoe meer ze vertelt, hoe meer het aan spanning inboet.

Waar zij niets aan kan doen, is het feit dat de Nederlandse vertaling af en toe een beetje krom is, met rare woorden, die niemand gebruikt.

Overamstel Uitgevers 2014
429 pagina’s

(Visited 10 times, 1 visits today)
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *