Soms lieg ik – Alice Feeney

Our Score

12 augustus 2018

Mijn hemel. Wat een twist zit er in dit verhaal. Met open mond zit ik nog bij te komen. Ongelofelijk. Ik heb hele stukken twee keer gelezen om te kijken of ik het nou goed begrijp. Het duurde ook even voordat ik gewend was aan de nieuwe werkelijkheid die zich had aangediend.
Mijn hemel. Wat een bizar goed verhaal. Maar we zijn er nog niet, de twist wordt nog ingehaald. Na de allerlaatste alinea blijf ik lang, heel lang zitten, in volslagen verbijstering. Dit kan namelijk niet.
Wat is er gebeurd? Wat betekent dit? We weten het niet. 

Maar ja, ze hád ons gewaarschuwd.
3. Soms lieg ik.
Maar waarover precies?

Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten.
Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar.
Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?

Ik denk dat ik een keer of twee eerder een boek heb gelezen met een overdonderende twist, maar dit boek slaat wat dat betreft alles.

Een reuzespannend verhaal met een volslagen onvoorspelbaar plot. De aanbevelingen zeggen al genoeg: ‘Provocerende thriller… verdiept en verduistert tot aan de inktzwarte ontknoping’ (A.J. Finn).
‘Briljante twist’ (B.A. Paris);
‘A killer twist you’ll never forget’;
‘A tightly written thriller with an ending that demands you go straight back to the beginning’ (Metro);
‘… a terrific double twist in the tale, it leaves you longing for more’ (Daily Mail);
‘An utterly compelling, twisted, shocking psychological thriller that made me gasp out loud’ (Sophie Raworth, BBC Presenter)

Daar hoef ik niks aan toe te voegen. Lees het !

Hoeveel sterren geef je een boek uit de supercategorie?

Bruna Uitgevers, 2018
336 pagina’s
ISBN 9789400509757

(Visited 23 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *