De verborgen geschiedenis – Donna Tartt

Our Score

 19 augustus 2016

Donna Tartt volgt in haar erudiete en bedwelmende debuutroman enkele studenten die door hun eigen morele hoogmoed ten val komen.
Richard Papen, een ingetogen jongen van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich – in de ban van een leraar – op de bestudering van de Griekse beschaving heeft gestort. In het tweede semester raakt hij betrokken bij een drama dat zich tussen hen heeft afgespeeld. Een drama met grote gevolgen voor iedereen.

Dit boek heeft indertijd diepe indruk op me gemaakt, Ik las het begin jaren ’90 en het is altijd bij me gebleven. Fantastisch. De latere boeken van Donna Tartt konden mij minder boeien. Wat mij betreft heeft ze haar debuutroman niet meer geëvenaard. Wat een verhaal is dit!

(Visited 3 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *