De on-echtgenoot – leven met een leugenaar

Jarenlang leefde Maria Sondermijer (1957) in de waanwereld van haar echtgenoot. Ze heeft aan den lijve ondervonden hoeveel leed Pseudologia fantastica veroorzaakt. Al die jaren is zij op onvoorstelbare wijze gemanipuleerd en meegezogen in een schijnbestaan.

Beschrijving op de achterflap

Maria en Ton lijken voor elkaar geschapen. Zij trouwen en alles lijkt normaal. Maar al tijdens Maria’s eerste zwangerschap beginnen onverklaarbare dingen te gebeuren. Rare bankafschriften, vreemde post, gekke telefoontjes en onverteerbare gebeurtenissen. Ton is net zo verbaasd als zij en lijkt er alles aan te doen om te achterhalen waar dit allemaal vandaan komt. Ondanks de geruststellende verklaringen die er komen, stapelen incidenten zich op.

Na jaren komt Maria er bij toeval achter wat er werkelijk aan de hand is en dat niets, helemaal niets was zoals het al die tijd leek. Maar dan is het te laat.

Maria

Maria Sondermeijer is een pseudoniem voor mijzelf. Om allerlei redenen heb ik dit boek indertijd niet onder mijn eigen naam (kunnen) schrijven. Door mijn verhaal openbaar te maken, hoopte ik andere slachtoffers van pathologisch leugenaars te steunen. Want je bent niet alleen! Het probleem komt veel meer voor dan je zou denken en het is belangrijk om het meer onder de aandacht te brengen.

Reageren?

Heb je ervaringen met een pathologisch leugenaar, wil je je verhaal kwijt? Dat kan hieronder. Alles wordt anoniem behandeld.

(Visited 114 times, 1 visits today)