A Banquet of Consequences – Elizabeth George

Our Score

 20 januari 2017

Hoeveel benen kun je hebben om verkeerd op gezet te worden?
Ik heb vrijwel alles gelezen van deze schrijfster, maar dit verhaal is verbluffend. Pas tegen het eind is ook duidelijk wie nou het beoogde slachtoffer was, verwisseling met dader bleef steeds maar mogelijk. Maar aan het slot kwam de schokkende waarheid. En nóg was het niet gedaan, want de lezer weet ná de ontknoping meer dan de onderzoekers. Deze laatsten blijken de foute conclusie te hebben getrokken….!

William Goldacre stort zichzelf van een van de kliffen in Dorset. Zijn omgeving blijft verslagen achter. Maar wat zit er achter deze tragedie, en hoe ver reiken de consequenties van zijn daad? En in hoeverre heeft zijn zelfmoord te maken met de vergiftiging van de feministische bestsellerauteur Clare Abbott?
Na de vervelende nasleep van de gebeurtenissen in Italië (in het Lynley-deel hiervóór) doet sergeant Barbara Havers haar uiterste best haar fouten te herstellen.

Ze heeft Clare Abbott in het verleden eens ontmoet en smeekt Inspecteur Thomas Lynley haar op de zaak te zetten. Die werkt zelf aan een nog verontrustender zaak in Londen. Achter de vredige façade van het idyllische plattelandsleven ontdekken Havers en sergeant Winston Nkata een wereld vol verziekt verlangen en bedrog. Aan verdachten hebben ze geen gebrek.

Veel vertrouwde hoofdpersonen uit de eerdere boeken zijn weer terug.  Havers gedraagt zich weer als een hond die zich vastbijt en trekt zich nergens iets van aan, hoewel ze nu wel op haar tellen moet passen omdat een volgende misstap haar haar baan kan kosten. En inspecteur Lynley is nog steeds op zoek naar de liefde.

Geweldig boek, boeiend, uitstekend geschreven. Ik verheug me al op het volgende! Eigenlijk 5+ voor dit geweldige boek!

Hodder & Stoughton General Division, oktober 2015
560 pagina’s
ISBN 9781444786576

In het Nederlands: Dag des oordeels, Bruna uitgevers, 2016

(Visited 3 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *