Spanningsboog – Lonneke Kossen-Groot

Our Score

Floor van den Berg wil haar gewelddadige echtgenoot ontvluchten en maakt een rigoureus plan. Tegelijkertijd wil ze proberen haar broer terug te vinden, die tien jaar geleden verdwenen is. 

Het verhaal komt tot ons vanuit verschillende perspectieven, waarbij Floor wel het meest vertegenwoordigd is. Wat ze allemaal doet, wat haar keuzes zijn, is spectaculair, maar wel heel onorthodox. Veel vrouwen in soortgelijke situaties zouden hier misschien van dromen, maar dit zou niet veel van hen allemaal lukken.

Lonneke Kossen schrijft meeslepend, ze houdt ons voortdurend nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder zal verlopen. Ze zorgt steeds voor voldoende vraagtekens en houdt de spanning er goed in. Maar tussendoor staan ook stukken waarin teveel woorden gebruikt worden, licht sentimentele gedeeltes die in een feelgood-roman niet zouden misstaan. 

Ondanks het taalgebruik dat soms aan de grove kant is – als van iemand die een beetje geforceerd vlot en stoer wil zijn – leest het boek lekker weg. Jammer zijn de storende taalfouten en hier en daar slechtlopende zinnen. Omdat een auteur bij Godijn Publishing een behoorlijk bedrag betaalt om een boek uit te laten geven, mag je veel meer  redactionele ondersteuning verwachten. 

Tegen het einde komt Kossen met een verrassende ontwikkeling, maar deze zwakt het verhaal naar mijn mening jammer genoeg juist af.

Spanningsboog is een onderhoudend boek. Er zit vaart in en het leest vlot weg. Niet diepgaand in de karakters, maar leuk als ontspanning.

Godijn Publishig 2023
286 pagina’s

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *