House of Correction (In hechtenis) – Nicci French

Dit boek heeft een heel originele invalshoek. Vanuit de gevangenis maken we mee hoe Tabitha zichzelf gaat verdedigen in een rechtszaak, waar ze aangeklaagd is voor moord. Voor zichzelf weet ze vrijwel zeker dat ze dit niet gedaan heeft, ondanks dat alles naar haar wijst, maar ze kan zich niets van de dag herinneren. De opbouw van het verhaal is in het begin dan wel traag, maar French laat ons grondig met Tabitha invoelen en vanuit haar perspectief meedenken. We leren haar kennen als een vastberaden, eenzame vrouw die zich echter  door niemand laat tegenhouden en alles doet om voor zichzelf op te komen. 

Tabitha’s tijd in hechtenis beslaat en helft van het boek, een periode waar ze als ongeleide projectiel en psychisch niet heel stabiel overkomt. Op dit gedegen, gedetailleerde stuk deel volgt een zeer levendig deel over de rechtszaak. French slaagt er met haar beeldende beschrijvingen in om me het gevoel te geven dat ik zelf midden in de rechtszaal zit, waar de sfeer van grimmig steeds losser wordt, zelfs humoristisch, met een rechter die alles moet inzetten om het verloop van de procedure binnen de lijntjes te houden.

Ik kan me niet altijd met Tabitha vereenzelvigen, ik zou haar soms wel door elkaar willen rammelen, maar dat maakt het des te leuker om door te lezen. Krijgt ze het voor elkaar om in haar eentje haar onschuld te bewijzen?
Als ze er uiteindelijk op eigen kracht inderdaad achterkomt wat er die dag van de moord is gebeurd, weet French  de spanning te laten oplopen tot ijzingwekkende hoogte en stevenen ze af op een uitkomst die niemand zal zien aankomen.

Een fantastische psychologisch thriller weer van Nicci French.

Simon & Schuster, 2020
515 pagina’s

In hechtenis
AmboAnthos 2020,
437 pagina’s

(Visited 6 times, 1 visits today)
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *