De gevangene van de hemel – Carlos Ruiz Zafón

Our Score

 5 oktober 2018

Het voorwoord van de schrijver heet me welkom alsof ik bij een theatervoorstelling ben. De gordijnen gaan open, lui laat ik me wegzakken in mijn stoel, en in het verhaal….. Wat kan die man schrijven! Opnieuw is het genieten van een boek vol spanning, mysterie en een kijkje in het leven van Barcelona in de roerige  jaren ’30 , ’40 en ’50 van de vorige eeuw. Dit boek sluit niet alleen aan bij zowel het eerste als het tweede deel van het vierluik, het is er op de een of andere manier ook helemaal mee verweven. De drie verhalen kronkelen door elkaar, zodat je niet weet waar het nou eigenlijk allemaal begint. Fantastisch.

Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden.
Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad.
In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.

Bijna alle losse eindjes uit de twee vorige boeken komen hier samen. De paden van Daniel, Fermin en David kruisen elkaar en veel stukje vallen op hun plaats. Langzaam ga ik zien hoe het in elkaar steekt.
Bijna alle eindjes. Ook dit verhaal eindigt raadselachtig en nog steeds blijven er vragen, nog steeds resteren er onafgemaakte stukjes. En dat niet alleen, er rijzen ook weer nieuwe vragen, waarvan ik hoop dat die in het vierde, laatste deel eindelijk allemaal beantwoord worden.

Our Score

Signatuur, 2011
318 pagina’s
ISBN 9789056725938
El prisioner del ceilo, 2012(Visited 33 times)

(Visited 7 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *