Het Rosie-project – Graeme Simsion

22 juni 2017

125

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

Geweldig. Hilarisch. Helemaal geschreven vanuit het perspectief van een autist, waar structuur en vaste regeltjes zo ontzettend belangrijk zijn.Met veel humor beschrijft Simsion de minutieuze details, de rechtlijnige letterrijkheid en totale afwezigheid van het besef dat mensen soms iets anders bedoelen dat ze letterlijk zeggen en hoe een autist uitsluitend en letterlijk antwoord geeft op de daadwerkelijke vraag… Fantastisch. Nergens wordt ook maar iets in het belachelijke getrokken. Je hebt een heel geloofwaardig beeld van hoe het leven er voor een autist uitziet.

Het verhaal deed me denken aan ‘De andere zoon’, van Jodie Picoult, waarin een autistische jongen een hoofdpersoon is…..

Luitingh-Sijthoff, oktober 201
336 pagina’s
ISBN 9789021015729

(Visited 2 times, 1 visits today)
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *