Gebroken – B.A. Paris

30 augustus 2018

Wat is psychische manipulatie toch vreselijk. Eigenlijk is het psychisch geweld. Je kunt daar echt helemaal aan onderdoor gaan. En als je aan jezelf twijfelt, wie kun je dan nog vertrouwen?
Ik dacht aan het begin van het boek al te weten wie dit allemaal veroorzaakt. Maar waarom zou iemand zoiets doen?
Toen kwam het middenstuk van het boek, dat redelijk lang is en waarvan ik me kan voorstellen dat er lezers zijn die afhaken, het te langdradig, saai zelfs, vinden. Maar er gebeurt van alles en de spanning is te snijden.

Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. Sindsdien wordt Cass elke nacht gebeld door iemand die zwijgt en ze weet zeker dat ze in de gaten wordt gehouden. Door het enorme schuldgevoel begint ze dingen te vergeten: of ze haar medicijnen heeft ingenomen, wat haar alarmcode is, en of er echt bloed zat op het keukenmes…

De schrijfstijl is soms net iets te veel. Ze vertelt te veel, te uitgebreid en dat kan betuttelend overkomen. Vaak is het beter om wat aan het voorstellingsvermogen van de lezer over te laten en wat zaken onuitgesproken te laten. Less is more. Zoals Paris wel ineens doet in het slotdeel waarin ze me totaal verrast door de nieuwe ontwikkelingen.
Het zit toch allemaal net anders dan ik dacht, hoewel de ontknoping geloofwaardiger had gekund.

Our Score

Ambo Anthos, 2017
248 pagina’s
ISBN 9789026339400

(Visited 1 times, 1 visits today)
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *