De echtgenotes – Tarryn Fischer

Thursday weet dat haar man Seth behalve haar nog twee anderen vrouwen heeft. Dat lijkt haar niet te kunnen schelen. Toch gaat ze op een dag op onderzoek uit. Wie zijn die vrouwen? Waarom kiest Seth juist deze uit? 

Direct op de eerste pagina zorgt Fischer voor een beklemmende sfeer. De namen van de vrouwen alleen al- namen van de weekdagen –  voeden het idee dat het niet klopt. Thursday lijkt het gedrag van Seth dan wel te accepteren, inwendig kookt ze van jaloezie. Maar hoe laat je het zover komen dat je een dergelijk leven accepteert? Dat zou ik willen weten.
Wie is Thursday eigenlijk? Wie is Seth?

Het boek volgt zoektocht van Thursday. Fischer laat ons diep in haar binnenste kijken, ze komt echt tot leven, met al haar twijfels, nieuwsgierigheid, naïviteit en doorzettingsvermogen om het gedrag van haar liegende man uit te pluizen. Een situatie die voor surrealistische dialogen over de pijnlijk onderwerpen – de twee andere vrouwen – zorgt, alsof ze niet echtgenoten, maar kennissen van elkaar zijn. 
Maar ook de vrouwen zijn niet eerlijk tegen elkaar. Het is maar de vraag wat de rol van Seth hierin eigenlijk is. 

Fischer zorgt voor een heerlijke opbouw door op kritieke momenten het vervolg uit te stellen. Haar hoofdstukken eindigen abrupt, op andere momenten leidt ze af door in te gaan op allerlei details en bijzaken die je op dat moment helemaal niet wilt wéten. Het enige dat je wel wilt, is dóórlezen. En dan neemt het verhaal een volslagen onverwachte wending. De plot is even geniaal als verbijsterend.

Kun je je eigen man wel vertrouwen? En jezelf…? 

Xander Uitgevers, 2020
320 pagina’s

(Visited 5 times, 1 visits today)
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *