The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle – Stuart Turton

Our Score

10 november 2018

Wat een ontzettend leuk, bijzonder, volslagen uniek boek is dit! Origineel, spannend, raadselachtig, sprookjesachtig en wat zit het razend knap in elkaar. Een boek als dit heb ik nog nooit gelezen. Wat er allemaal gebeurt, is onmogelijk en toch is het volstrekt logisch. Het klopt als een bus.
De namen, de setting in het oude, verwaarloosde Engelse landhuis, alles doet denken aan de jaren ’20 en Agatha Christie, maar ook ergens aan het spel Cluedo. Nergens wordt expliciet benoemd in welke tijdsperiode dit zich afspeelt, maar alles doet vermoeden dat het wel rond die jaren is. Het plattegrondje aan de binnenkant van de kaft (Engelse versie) is al om te smullen. Een heerlijk boek om in weg te zakken!

Wat begon als een feest, eindigt in een tragedie. Terwijl het vuurwerk de donkere lucht boven het landgoed Blackheath doet opleven, wordt Evelyn Hardcastle, de jonge, mooie dochter van het huis, vermoord.
Maar Evelyn zal niet slechts één keer sterven. Totdat Aiden, een van de gasten op het feest, haar moord zal weten op te lossen, zal de dag zich steeds herhalen, elke avond eindigend met het fatale pistoolschot.
De enige manier waarop deze cirkel kan worden doorbroken is door de moordenaar te identificeren. Maar iedere keer als de dag opnieuw begint, wordt Aiden wakker in het lichaam van een andere gast. En iemand is vastbesloten om te voorkomen dat Aiden ooit uit Blackheath zal ontsnappen.

De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle is een unieke en bloedstollende roman waarin Agatha Christie, Downton Abbey, Cluedo en Groundhog Day samenkomen in een duizelingwekkend mysterie waaraan je niet kunt ontsnappen.

De ontwikkelingen zijn bizar, om tegen het slot in een wervelende stroomversnelling te geraken. En dan blijkt alles nog weer heel anders in elkaar te zitten. Heel anders……

Verbluffend goed.

Raven Books, 2018
505 pagina’s
ISBN 9789044638226
(Visited 15 times)

(Visited 11 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.