Origin – Dan Brown

Our Score

 27 oktober 2017 

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen.  Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.
Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe?
Een echte Dan Brown weer, vanaf de eerste regel in beweging, achtervolging en vlucht. Heerlijk. Geen moment heb je rust tijdens het verhaal. Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona,
Bilbao en Sevilla en het zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur, mooie karakters, verrassende wendingen én de angstaanjagende waarheid.
Hoewel…? Uiterst origineel hoe alles toch ten goede kan keren.

Verbluffend. Scary? Lees het!

Uitgeverij  Random House, USA
480 pagina’s
ISBN 9780385514231

In het Nederlands verkrijgbaar als Oorsprong, Luitingh-Sijthoff, 2017

(Visited 5 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *