Helen Callaghan, Dear Amy

Our Score

 25 mei 2017

Margot Lewis heeft een adviesrubriek heeft in een plaatselijke krant in Cambridge. Ze krijgt heel veel brieven voor haar column ‘Lieve Amy’ – maar ze heeft nog nooit eerder een brief als deze ontvangen:
Lieve Amy, 
Ik weet niet waar ik ben.
Ik ben ontvoerd en een vreemde man houdt me gevangen.
Ik ben bang dat hij me gaat vermoorden.
Help me! `
Bethan Avery.

Jaren geleden verdween Bethan Avery spoorloos en ze werd al die tijd dood gewaand. Iemand moet dus gewoon een nare grap hebben uitgehaald met deze brief. Maar wanneer Margot nog meer brieven ontvangt, wordt het duidelijk dat de afzender details van de zaak kent die niet zijn vrijgegeven door de politie. Margot besluit zelf de afzender op te sporen en er volgt een spannende race tegen de klok.

Heel lang word je op het verkeerde been gezet. Het is echt volkomen onduidelijk waar het verhaal heen zal gaan. Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven – altijd fijn. De schrijfstijl is boeiend, vlot en levendig.

En de twist… die is verbluffend! Wat een posttraumatische stress-stoornis kan veroorzaken, het is ongelofelijk. Het boek heeft een totaal ander verloop en afloop dan ik verwacht had, en ook wat de titel misschien suggereert. Top!

Penguin Book, januari 2017
352 pagina’s
ISBN 9781405923415

In het Nederlands als Lieve Amy, Ambo | Anthos

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.