De laatste meisjes – Riley Sager

 10 februari 2018

Als een rollercoaster gaat het verhaal door, op het puntje van je stoel word je heen en weer geslingerd tussen de personen. Hebben ze allemaal iets te verbergen? Wie zijn zij eigenlijk?
Wát klopt er niet?
De zogenoemde laatste meisjes hebben ‘alleen’ met elkaar gemeen dat zij de enige overlevende zijn van een volstrekt willekeurige massamoord, verder niets, het zijn totaal andere types. Toch trekken ze naar elkaar toe. Hoe kun je een volkomen onbekende toch je vertrouwen geven?

De pers noemt ze ‘The Final Girls’: Quincy, Sam en Lisa, een berucht groepje waar niemand bij wil horen. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden. Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn?

Op een angstaanjagende manier wordt de spanning opgebouwd. Door middel van flash-backs tussen het verhaal door kom je stukje bij beetje te weten wat zich heeft afgespeeld. Ik zat echt met de bibbers op de bank. De dreiging is zó voelbaar.
Wat is er gebeurd? Wat is het geheim van Sam en wat is het dat Quincy zich niet meer kan herinneren, of wat ze bewust achterhoudt?

En, zoals je wellicht kan verwachten, is de avond van de slachtpartij veel afgrijselijker en verrassend anders verlopen dan je had gedacht. De spanning loopt op tot de laatste pagina. Nog heel lang zal dit boek me bijblijven.

Ambo|Anthos, 2017
411 pagina’s
ISBN 9026335253

(Visited 2 times, 1 visits today)
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *