Claire McGowan, Barre grond

 2 augustus 2017

Vanuit een kraamkliniek in Ballyterrin wordt een baby gestolen. Forensisch psycholoog Paula Maguire gaat de zaak onderzoeken en de baby wordt snel teruggevonden. Maar er zijn zoveel vreemde aspecten aan de zaak, dat Paula er een naar gevoel aan overhoudt.  Als er nog een baby verdwijnt en ook  de vrouwelijke arts van een omstreden abortuskliniek vermoord en toegetakeld gevonden wordt, lijkt het gevoel van Paula, inmiddels zelf ook per ongeluk zwanger, terecht te zijn. Zij vermoedt een verband tussen de zaken. Dan verdwijnt ook een hoogzwangere vrouw.

Alles lijkt te draaien om baby’s, vruchtbaarheid en het leven. En de moordenaar lijkt wel heel  dichtbij te komen.

Op de achtergrond de problematiek van Noord-Ierland, het prachtige maar soms desolate en dorre Ierse kustlandschap, en een paar verhaallijnen die de hele serie van vijf delen overkoepelen, waaronder een zoektocht van Paula zelf naar haar moeder… Ik blijf na de verrassende ontknoping buiten adem en beduusd achter.

‘Barre grond’ is het vervolg op de literaire thriller ‘Verloren’ van Claire McGowan en er komen dus totaal vijf delen. Ik verheug me al op de volgende boeken.

Ambo | Anthos, juni 2014
ISBN 9789041423863

(Visited 1 times, 1 visits today)
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *