Cartes postales from Greece – Victoria Hislop

Our Score

25 juli 2018

Wat een ontzettend aardig boek! Vooral als je Griekenlandliefhebber bent zoals ik en de meeste locaties kent waar de verhalen vandaan komen. Die zijn zo mooi en  levensecht beschreven dat ik er fysiek bijna zelf aanwezig ben.

Eigenlijk zijn de beslommeringen van Ellie, zoals op de achterkant van het boek beschreven, van weinig belang, ze nemen in het boek ook een minieme plaats in. Het gaat vooral over de verhalen van de gewone Grieken, vergaard door A en opgetekend in zijn dagboek dat per ongeluk in Ellie’s handen gevallen is. Verhalen over hoop, verlangen en berusting. Verhalen over het veranderende land, het echte, meestal zware en soms trieste leven van de meeste Grieken tijdens de afgelopen crisisjaren. Prachtig boek.

Week na week ontvangt Ellie ansichtkaarten, gericht aan iemand die ze niet kent. Er staat geen afzender op en ze zijn slechts ondertekend met een initiaal: A. Met hun wolkeloze hemels, azuurblauwe zeeën en verleidelijke plaatjes van Griekenland geven de kaarten Ellies leven kleur. Ze besluit dat ze Griekenland met eigen ogen moet zien.

Op de ochtend dat Ellie naar Athene zal vertrekken, wordt er een oud dagboek bezorgd. Ellie ontdekt zo het ontroerende, verrassende en soms dramatische levensverhaal van A, een man op een persoonlijke odyssee door Griekenland. De stem van de geheimzinnige A maakt een lang onderdrukt verlangen in Ellie los; het is tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en op zoek te gaan naar een voller, rijker leven.

Bovenstaande beschrijving dient uitsluitend als kader voor het eigenlijke verhaal. Een intrigerend kader, dat zeker wel. En ook nog met een feelgood-einde…

Met veel mooie zwartwit-foto’s als ansichtkaarten.

Headline Publishing Group, 2017
448 pagina’s
ISBN 9781472241573 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.